Op het TAL zijn we sterk in het begeleiden en coachen van leerlingen: we gaan hun TALent achterna! Als TAL-schoolteam vinden we dat we impact op onze leerlingen kunnen hebben als we aan teamteaching doen.

De persoonlijke ontwikkeling staat hierbij steeds centraal en leerlingen krijgen zelf meer verantwoordelijkheid in hoe ze hun leerproces aanpakken en vormgeven:

•We brengen ze zelfregulerende vaardigheden bij;
•We bieden een duidelijke structuur;
•We laten de TAL-leefregels op onze school leven.

Dit realiseren we in open klassen, lokalen die diverse functies toelaten, het gepersonaliseerd leren ondersteunen en toelaten om digitaal leren te integreren in onze onderwijsaanpak.

We willen het TALent van onze leerlingen ook uitspelen naar anderen (interne en externe partners) om zo te leren in betekenisvolle contexten en hun fierheid en motivatie te verhogen. Zo ondersteunen we onze leerlingen in hun proces naar competente, democratische en geëngageerde burgers.