INDUSTRIËLE SECTOR - BSO Basismechanica
BSO Centrale verwarming - Sanitaire installaties

Onze school heeft gekozen voor de cluster (specialisatie) Koeling en warmte. Hier zal je je verdiepen in de werking en plaatsing van centrale verwarming en sanitaire installaties.

In de tweede graad Basismechanica richten we ons voornamelijk op plaatbewerking, elektriciteit, lassen, sanitair, centrale verwarming, montage en demontage.

In de  derde graad Centrale verwarming - sanitaire installaties leiden we je op tot installateur van sanitaire installaties. Zo leer je sanitaire en verwarmingsinstallaties monteren en repareren. Verder leer je ook de beginselen van dakwerken.

Indien je je verder wil bekwamen, bieden we in het derde jaar van de derde graad een specialisatiejaar Verwarmingsinstallaties aan. In dit jaar leer je voornamelijk gastoestellen monteren en repareren.

In dit specialisatiejaar krijg je ook de kans om verschillende certificaten te behalen die nodig zijn om aan verwarmingsinstallaties te mogen werken:

  • Technicus vloeibare brandstoffen (werken aan stookoliebranders)
  • Technicus gasvormige brandstoffen G1 (werken aan atmosferische gastoestellen)
  • Technicus gasvormige brandstoffen G2 (werken aan premixbranders)
  • Technicus verwarmingsaudit (uitschrijven van verwarmingsaudit rapporten)

Verder behaal je in je zevende jaar ook je attest bedrijfsbeheer, wat je toelaat om je te vestigen als zelfstandige.

Na het zevende jaar kan je aan de slag als monteur voor het plaatsen van verwarmings- en sanitaire installaties of als technieker voor het onderhouden en herstellen van verwarmings- en sanitaire installaties.

Infobrochure en lessentabel