WIE ZOEKEN WE?

Wil je graag stap voor stap leren hoe een machine werkt? Ben je handig, heb je oog voor detail en ben je geïnteresseerd in verwarming en sanitair? Dan is deze richting misschien wel iets voor jou!

WAT MAG JE VERWACHTEN?

  • In deze zeer praktische beroepsopleiding leer je de basistechnieken zoals boren, zagen, draaien en slijpen. Je leert al doende. Machines en gereedschappen die vaak gebruikt worden in de metaalnijverheid leer je kennen, gebruiken en onderhouden. Je leert je informeren, tekeningen van installaties lezen en zelf plannen op schaal tekenen.
  • In de tweede graad Basismechanica richt je je voornamelijk op plaatbewerking, elektriciteit, lassen, sanitair, centrale verwarming, montage en demontage.
  • In de derde graad spits je je voornamelijk toe op de praktijk. Samen met je leraren verdiep je je in de werking en plaatsing van centrale verwarming en sanitaire installaties en leiden we je op tot installateur van sanitaire installaties. Zo leer je sanitaire en verwarmingsinstallaties monteren en repareren. Verder leer je ook de beginselen van dakwerken.
  • Via de stage doe je nuttige ervaring op en leer je de toekomstige werksituatie kennen. Deze opleiding maakt van jou een bekwame loodgieter en installateur van centrale verwarming.

JE LESSENTABEL?

WAT KOST JE OPLEIDING?

Meer info binnenkort ….

WAT NA JE STUDIE?

Na deze richting kan je in principe gaan werken. In de praktijk is het wel zo dat men bij voorkeur afgestudeerden aanwerft die het 7de specialisatiejaar hebben gevolgd.  

Indien je je verder wil bekwamen, bieden we in het derde jaar van de derde graad een specialisatiejaar Verwarmingsinstallaties aan. In dit jaar leer je voornamelijk gastoestellen monteren en repareren. Voor meer info, klik hier

KUNNEN WE JE VERDER HELPEN?

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, want ons TALent is jou verder helpen! Volg ons ook op    en op  .