In het 7de specialisatiejaar kan je kiezen voor "duaal leren" of "schoolbank op de werkplek". Onze school biedt binnen het domein Maatschappij en Welzijn twee duale opleidingen aan namelijk zorgkundige duaal en kinderbegeleider duaal.

Zorgkundige

WIE ZOEKEN WE?

Wil je zorgkundige worden, maar heb je tegelijk ontzettend veel zin om in het werkveld te stappen? Heb je een hart voor ouderen? Kan je nu al verantwoordelijkheid dragen? Zoek niet verder! Grijp je kans, schrijf je in voor de opleiding zorgkundige duaal en stap drie dagen per week in het werkveld!

WAT MAG JE VERWACHTEN?

  • Duaal leren houdt in dat je ervoor kiest om je opleiding niet volledig op school te volgen. Je leert twee dagen op school en drie dagen in de praktijk. 
  • Tijdens dit specialisatiejaar word je ondergedompeld in de leefwereld van de oudere zorgvrager, zowel binnen de residentiële zorgverlening als in de thuiszorg.
  • Tijdens je shift sta je onder toezicht van een verpleegkundige en volg je gezondheidstoestand van de zorgvrager op. Je begeleidt activiteiten van het dagelijks leven en staat in voor lichaamsverzorging, comfortzorg, ... en steeds zet je het welzijn van de zorgvrager centraal.  
  • Je leert in team werken en samen met de verpleegkundige en de zorgvrager stel je een zorgplan op waarbij de zorgprioriteiten bepaald worden.

JE LESSENTABEL?

Meer info binnenkort...

WAT KOST JE STUDIES?

Meer info binnenkort...

WAT NA JE STUDIES?

Na deze opleiding kan je onmiddellijk aan de slag als zorgkundige op de arbeidsmarkt. De zorgsector kampt met een personeelstekort, waardoor deze opleiding een grote werkzekerheid biedt. Indien je je verder wil ontplooien, kan je verder studeren. Dankzij je diploma secundair onderwijs, krijg je toegang tot de Se-n-se (secundair na secundair) opleidingen TSO, zoals onder andere Animatie in de ouderenzorg (TSO - Se-n-Se), Apotheekassistent (TSO - Se-n-Se), Internaatswerking (TSO - Se-n-Se), Leefgroepenwerking (TSO - Se-n-Se),Tandartsassistentie (TSO - Se-n-Se).

Daarnaast kan je ook kiezen voor hoger beroepsonderwijs Verpleegkunde (HBO5). Dankzij de opleiding Zorgkundige heb je alvast een goede basis om te starten.  

KUNNEN WE JE VERDER HELPEN?

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, want ons TALent is jou verder helpen! Volg ons ook op   en op  .

 

Kinderbegeleider 

WIE ZOEKEN WE?

Wil je graag kinderbegeleider worden, maar heb je tegelijk ontzettend veel zin om in het werkveld te stappen? Heb je een hart voor kinderen? Kan je nu al verantwoordelijkheid dragen? Zoek niet verder! Grijp je kans, schrijf je in voor de opleiding Kinderbegeleider duaal en stap drie dagen per week in het werkveld!

WAT MAG JE VERWACHTEN? 

  • Duaal leren houdt in dat je ervoor kiest om je opleiding niet volledig op school te volgen. Je leert twee dagen op school en drie dagen in de praktijk. 
  • Tijdens dit specialisatiejaar word je ondergedompeld in de leefwereld van de baby, peuter, kleuter en het lagereschoolkind. Je leert met andere woorden alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan in kinderdagverblijven, kleuterklassen en naschoolse opvanginitiatieven.
  • Op school zal de nadruk voornamelijk liggen op algemene vorming. In de praktijk help je mee baby’s en peuters (0-3 jarigen) opvoeden, verzorgen. Maar ook schoolgaande kinderen (3-12 jarigen) van de basisschool moet je begeleiden en mee bijdragen aan hun algemene ontwikkeling. Deze praktijkervaringen gebeuren steeds in samenwerking met ouders, collega’s en externen.
  •  Deze duale opleiding is gebaseerd op de 

             Beroepskwalificatie kinderbegeleider baby’s en peuters, niveau 4 

             Beroepskwalificatie kinderbegeleider schoolgaande kinderen, niveau 4

JE LESSENTABEL?

Meer info binnenkort...

WAT KOST JE STUDIE?

Meer info binnenkort...

WAT NA JE STUDIES?

Na deze opleiding kan je onmiddellijk aan de slag in een sector die grote werkzekerheid biedt. Wens je je graag verder te ontplooien? Dan kan je verder studeren. Je diploma secundair onderwijs geeft je toegang tot de Se-n-se opleidingen binnen TSO, zoals onder andere Animatie in de ouderenzorg (TSO - Se-n-Se), Apotheekassistent (TSO - Se-n-Se), Internaatswerking (TSO - Se-n-Se), Leefgroepenwerking (TSO - Se-n-Se),Tandartsassistentie (TSO - Se-n-Se).

Daarnaast kan je ook kiezen voor hoger beroepsonderwijs Verpleegkunde (HBO5). Dankzij de opleiding voor kinderbegeleider heb je alvast een goede basis om te starten.  

KUNNEN WE JE VERDER HELPEN?

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, want ons TALent is jou verder helpen! Volg ons ook op  en op .