In het domein Economie & organisatie kan je in de derde graad BSO kiezen voor "duaal leren" of "schoolbank op de werkplek". Onze school biedt binnen dit domein de opleiding Logistiek duaal aan. In het 7de specialisatiejaar kan je bij ons Logistiek assistent magazijn duaal volgen. Voor meer info, klik hier.  

WIE ZOEKEN WE?

Is een lange tijd op de schoolbanken zitten niets voor jou? Kan je zowel zelfstandig als in team werken? Ben je gemotiveerd om leren en werken te combineren? Zoek niet verder! Grijp je kans, schrijf je in voor de opleiding Logistiek duaal en ga drie dagen per week in een bedrijf aan de slag!

WAT MAG JE VERWACHTEN? 

  • Duaal leren houdt in dat je ervoor kiest om je opleiding niet volledig op school te volgen. Je leert twee dagen op school en drie dagen in een logistiek bedrijf in de praktijk. Duaal leren is gelijkwaardig aan alle andere vormen van secundair onderwijs: je behaalt net zo goed een volwaardige onderwijskwalificatie (of als dat niet lukt een beroepskwalificatie).
  • Het standaardtraject voor de opleiding logistiek duaal is gebaseerd op de volgende beroepskwalificatie(s):

                   Beroepskwalificatie magazijnier, niveau 3  

                   Beroepskwalificatie bestuurder interne transportmiddelen, niveau 3

  • De opleiding Logistiek duaal is dus een praktijkgerichte opleiding die een brug slaat tussen de schoolbanken en het bedrijflseven. Op school zal de nadruk voornamelijk liggen op algemene vorming. In het bedrijf word je dan weer opgenomen in een bedrijfsrealiteit met vakexperten die jouw TALent kunnen ontdekken.
  • Je leert specifieke uitvoerende taken en werkzaamheden verrichten met betrekking tot goederenbehandeling, de opslag, het voorraadbeheer, de voorbereiding van bestellingen en de verzending van goederen, producten, grondstoffen,... 
  • Daarnaast leer je een intern transportmiddel te besturen en houd je je hierbij aan de kwaliteits- procedures en veiligheidsvoorschriften. 

JE LESSENTABEL?

Je volgt op maandag en vrijdag 14u les op school, samen met andere leerlingen uit het 5e jaar BSO. Daarnaast werk je 24u in een bedrijf (mét contract en tegen een bepaalde vergoeding). Samen een full-time 'job' van 38u per week dus!

WAT KOST JE OPLEIDING?

Meer info binnenkort ...

WAT NA JE STUDIE?

Na de derde graad Logistiek duaal behaal je niet alleen het getuigschrift van de derde graad bso, je behaalt ook de volgende beroepskwalificatiesmagazijnier (niveau 3) en bestuurder interne transportmiddelen (niveau 3).

Na deze richting kan je in principe gaan werken als logistiek medewerker. Maar in de praktijk werven bedrijven bij voorkeur afgestudeerden aan die het 7de jaar Duaal Leren: Logistiek assitent magazijn. hebben gevolgd. We raden je dan ook daarin door te stromen. Voor meer info, klik hier. Na het specialisatiejaar behaal je het diploma secundair onderwijs. 

Bespreek je keuze met je leraren voor je beslist. Zij geven je graag goed advies.

KUNNEN WE JE VERDER HELPEN?

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, want ons TALent is jou verder helpen! Dit filmpje maakt je zeker al warm. Volg ons ook op  en op .