WIE ZOEKEN WE? 

Wekt actualiteit, informatica en het bedrijfsleven je interesse? Werk je graag met cijfers? Spreekt de zakenwereld je wel aan? Zie je een commerciële of administratieve loopbaan wel zitten? Dan ben jij het TALent dat we zoeken!

Als je kiest voor de studierichting Handel (dubbele finaliteit - TSO), heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Je kan hierin starten na elke optie van het tweede leerjaar. 

WAT MAG JE VERWACHTEN? 

  • Helder en vlot communiceren, is je tweede natuur en je hecht dan ook veel belang aan heldere zakelijke communicatie – in de eigen taal maar ook in vreemde talen. Een uitgebreid talenpakket staat dan ook mee op het programma. 
  • In het studiepakket gaat er veel aandacht uit naar de praktijk van zakendoen, de technieken van boekhouding, de binnen- en buitenlandse handel, … 
  • Je verwerft een degelijke kennis van algemene vakken en economische vakken. In de richting Handel ligt de nadruk op boekhouden en handelseconomie. Je leert werken met een tekstverwerker, rekenblad, gegevensblad en presentatiepakketten. 
  • In de derde graad stroom je door naar de studierichting Boekhouden - informatica. Je leert denken in een boekhoudkundige en ICT-omgeving. Toegepaste informatica is uitgebreider en omvat ook programmeren. 
  • Naast de theoretische kennis besteden we ook aandacht aan de praktijk. Je bezoekt bedrijven, werkt samen aan een mini-onderneming, loopt stage en werkt aan een GIP. 
  • Op het einde van de derde graad Boekhouden - informatica krijg je het diploma secundair onderwijs en het attest bedrijfsbeheer. 

JE LESSENTABEL? 

WAT KOST JE OPLEIDING?

Meer info binnenkort...

WAT NA JE STUDIE?

Na deze richting kan je de arbeidsmarkt op. 

Verder studeren kan ook. Afhankelijk van je interesse en inzet is een doorstroming naar het hoger onderwijs mogelijk. Zo kan je doorstromen naar een bachelor opleiding in handelswetenschappen, bedrijfskunde (accountancy - fiscaliteit, KMO - management) of informatica.  Je kan ook een Se-n-Se (secundair na secundair) opleiding aanvatten, zoals Administratie vrije beroepen (TSO - Se-n-Se), Commercieel webverkeer (TSO - Se-n-Se), Immobiliënbeheer (TSO - Se-n-Se), KMO- administratie (TSO - Se-n-Se), ...

KUNNEN WE JE VERDER HELPEN?

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, want ons TALent is jou verder helpen! Volg ons ook op  en op .