COMMERCIËLE SECTOR - TSO Handel / Boekhouden - informatica

In de richting Handel ligt de nadruk op boekhouden en handelseconomie. Je leert werken met een tekstverwerker, rekenblad, gegevensblad en presentatiepakketten. Een stevig pakket talen (Nederlands, Frans en Engels) ondersteunt het geheel.

In de derde graad stroom je door naar de studierichting Boekhouden - informatica. Daar krijg je een stevige algemene vorming, een uitgebreid talenpakket en een belangrijke bedrijfsgerichte vorming. Je leert denken in een boekhoudkundige en ICT - omgeving.

Naast de theoretische kennis besteden we ook aandacht aan de praktijk. De leerlingen bezoeken bedrijven, werken samen aan een mini-onderneming, lopen stage en werken aan een GIP. Op die manier verwerven ze alle vaardigheden en attitudes die belangrijk zijn in het hoger onderwijs en in het arbeidsveld.

Op het einde van de derde graad Boekhouden - informatica krijg je het diploma secundair onderwijs en het attest bedrijfsbeheer. Dit laatste laat je toe om je als zelfstandige te vestigen.

Tijdens de opleiding verwerf je alle vaardigheden die je nodig hebt om hoger onderwijs aan te vatten. Zo kan je doorstromen naar een bachelor opleiding in handelswetenschappen, bedrijfskunde (accountancy - fiscaliteit, KMO - management) of informatica.

Je kan echter ook meteen aan de slag op de arbeidsmarkt. Je kan werken in de bank - en verzekeringssector, in marketing, boekhouding of in de informaticasector.

Infobrochure en lessentabel