INDUSTRIËLE SECTOR -BSO Hout / Bijzondere schrijnwerkconstructies

In de tweede graad werken we vooral aan de ambachtelijke schrijnwerkerij. Hierbij zien we de basisbegrippen en handelingen die op de arbeidsmarkt gebruikt worden. In het begin richten we ons op het vervaardigen van verbindingen, kleine en middelgrote meubelstukken.

Vervolgens komt ook de verscheidenheid van handgereedschappen en machines aan bod. Uiteraard leren we je hier veilig en alert mee om te gaan.

In de derde graad Houtbewerking komt de hedendaagse en moderne schrijnwerkerij aan bod. Daarvoor werken we samen met externe partners zoals RTC, VDAB en FV. Daar kan je extra opleidingen volgen zodat je op de hoogte bent van de recentste ontwikkelingen en technieken.

Ook werken we samen met bedrijven waar je stage loopt. Daar worden machinale bewerkingen, handvaardigheid en constructief inzicht verder uitgediept en getraind.

Na deze opleiding beschik je over voldoende basiskennis en vaardigheden om allerlei taken binnen de bouwsector tot een goed einde te brengen, zoals het maken en plaatsen van ramen, deuren, parket, trappen en gyproc wanden.

Met het VCA -basisveiligheidsattest ben je wettelijk in orde om dakwerken, buitenschrijnwerk en werken op hoogte uit te voeren en met het getuigschrift bedrijfsbeheer op zak kan je als zelfstandig houtbewerker een eigen zaak starten.

Infobrochure en lessentabel

http://www.tvoost.be/programmas/lokeren-tv-lokeren-tv-reeks-studiekeuzes-3-40608