WIE ZOEKEN WE?

Je bent handig? Je werkt nauwkeurig ? Heb je gevoel voor finesse? Zie je jezelf meubels maken, parket leggen, trappen maken en installeren, ….? Dan ben jij het TALent dat we zoeken!

WAT MAG JE VERWACHTEN?

  • In deze zeer praktische opleiding ga je voornamelijk projectmatig aan de slag. Je verwerft kennis en praktijkervaring op vlak van binnen - en buitenschrijnwerkerij, meubelmakerij en interieurinrichting. 
  • In de tweede graad werken we vooral aan de ambachtelijke schrijnwerkerij. Hierbij zal je de basisbegrippen en handelingen zien die op de arbeidsmarkt gebruikt worden. Samen met je leraren zal je kleine en middelgrote meubelstukken leren maken. Je zal kennis maken met de verscheidenheid van handgereedschappen en machines. Uiteraard leer je hier veilig en alert mee omgaan.
  • In de derde graad Houtbewerking komt de hedendaagse en moderne schrijnwerkerij aan bod. Daarvoor onze school samen met externe partners zoals RTC, VDAB en FV. Daar kan je extra opleidingen volgen zodat je op de hoogte bent van de recentste ontwikkelingen en technieken.
  • Tijdens je stage worden machinale bewerkingen, handvaardigheid en constructief inzicht verder uitgediept en getraind.

‚ÄčNog niet overtuigd? Onze leraren en leerlingen van de studierichting Hout trekken je zeker en vast over de streep. Klik op op de volgende link om het filmpje te bekijken: http://www.tvoost.be/programmas/lokeren-tv-lokeren-tv-reeks-studiekeuzes-3-40608

JE LESSENTABEL?

WAT KOST JE OPLEIDING?

Meer info binnenkort...

WAT NA JE STUDIE?

Na deze richting kan je in principe gaan werken. In de praktijk is het wel zo dat men bij voorkeur afgestudeerden aanwerft die het 7de specialisatiejaar hebben gevolgd.  

Indien je je verder wil bekwamen, bieden we in het derde jaar van de derde graad een specialisatiejaar Bijzondere schrijnwerkinstallaties aan. Na deze specialisatie kan je als een volwaardige schrijnwerker aan de slag. Voor meer info, klik hier

KUNNEN WE JE VERDER HELPEN?

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, want ons TALent is jou verder helpen! Volg ons ook op  en