COMMERCIËLE SECTOR - BSO Kantoor
BSO Kantooradministratie en gegevensbeheer

In de richting Kantoor word je voorbereid op een beroep als administratief medewerker, logistiek bediende of medewerker van een klantendienst.

Gedurende de hele opleiding leggen we de nadruk op secretariaats - en boekhoudkundige taken en ICT - vaardigheden. Je leert onder andere hoe je goederen in ontvangst neemt, bestellingen verwerkt en facturen opstelt.

We besteden veel aandacht aan beroepsvaardigheden, zoals het toepassen van een huisstijl en de BIN - normen. We hechten ook veel belang aan de taalvaardigheid en taalontwikkeling van onze leerlingen. Nog een belangrijk deel van deze opleiding is het aanwerven van attitudes zoals ordelijkheid, nauwkeurigheid, zin voor initiatief en stressbestendigheid.

Stages en geïntegreerde projecten garanderen je een hedendaagse opleiding in een snel veranderende arbeidsmarkt.

Na het tweede jaar van de derde graad krijg je het getuigschrift van de derde graad secundair onderwijs. Daarna kan je doorstromen naar het derde jaar van de derde graad Kantooradministratie en gegevensbeheer om zo je diploma secundair onderwijs en het attest bedrijfsbeheer te behalen.

Na het behalen van je diploma secundair onderwijs kan je aan de slag als administratief bediende. Mits de nodige motivatie en werklust kan je ook naar het hoger onderwijs en bijvoorbeeld boekhouden, fiscaliteit of verzekeringen studeren.

Infobrochure en lessentabel