WIE ZOEKEN WE?

Werk je graag met kinderen? Ben je geboeid door de ontwikkeling van baby’s, peuters en kinderen? Wil je op een zelfstandige manier kinderen leren opvoeden, animeren en verzorgen? Dan is Kinderzorg jouw richting!

 Wij bieden deze opleiding ook aan in een duaal traject ‘leren en werken’. 

Klik hier voor meer info. 

WAT MAG JE VERWACHTEN? 

  • Tijdens dit specialisatiejaar werk je met kinderen van 0 tot 12 jaar.  De kennis en de handigheid die je reeds verworven hebt, worden verder uitgediept en toegepast. 
  • Je leert zelfstandig en op een pedagogisch verantwoorde manier omgaan met pasgeborenen, peuters, kinderen die (bijzondere) aandacht of verzorging nodig hebben (vb. gehandicapte kinderen).  Al doende leer je methodisch werken, aandacht hebben voor het welbevinden van elk kind en zijn omgeving en kan je omgaan met diversiteit. De focus ligt niet alleen op het verzorgen van kinderen, ook opvangen, animeren en mee opvoeden staat op je programma. 
  • Je krijgt inzicht in de ontwikkeling van baby, peuter en kind en leert de verschillende organisaties binnen welzijns- en gezondheidszorg kennen. 
  • Al doende, leer je. Tijdens de vele praktijkervaringen in een buiten de school proef je van de verschillende vormen van kinderopvang: onthaalmoeder, buitenschoolse opvang, 1ste kleuterklas, …

JE LESSENTABEL?

WAT KOST JE OPLEIDING? 

Meer info binnenkort...

WAT NA JE STUDIE?

Na dit specialisatiejaar kan je meteen aan de slag als kinderbegeleider (een knelpuntberoep!) of in een kinderopvang. Wie zich verder wil specialiseren, kan beginnen aan een secundair-na-secundair-opleiding (se-n-se), zoals Leefgroepenwerking of Internaatswerking. Daarnaast bestaan er nog tal van opleidingsmogelijkheden bij onder meer Syntra, de VDAB en Kind en Gezin.

Vooraleer je beslist, kan je steeds raadvragen aan je leraren. Ze helpen je heel graag verder!

KUNNEN WE JE VERDER HELPEN?

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, want ons TALent is jou verder helpen! Volg ons ook op  en op .