WIE ZOEKEN WE?

Heb je een passie voor schrijnwerk? Werk je nauwkeurig en veilig? Wil je graag een professionele carrière uitbouwen in de bouwsector? Dan is dit de specialisatie die jij zoekt. Schrijf je in en behaal je diploma secundair onderwijs!

WAT MAG JE VERWACHTEN?

  • Het accent in dit specialisatiejaar ligt op de praktijk en je leert er werken met houtbewerkingsmachines.
  • Via het maken en het plaatsen van schrijnwerkconstructies verwerf je extra ervaring en inzicht die in het beroepsleven beslist van pas komt. 
  • Je leert de finesses van de verbindingen, de aansluitingen, de integratie van andere bouwmaterialen, de plaatsing, ….
  • Speciale aandacht gaat naar materialen waarmee bijzondere schrijnwerkconstructies worden gemaakt met bv. gebogen vormen of schuine werkvlakken… Al doende specialiseer je je in de bouw van ramen, trappen, wanden, veranda’s, decor- en standenbouw….
  • Je krijgt de kans zelfstandig fragmenten en/of volledige samenstellingen in hout, te maken.
  • Ook de regelgeving i.v.m. de houtsector, milieuaspecten, veiligheidsmaatregelen, kostprijsberekening e.d. komen aan bod.

JE LESSENTABEL?

WAT KOST JE OPLEIDING?

Meer info binnenkort ...

WAT NA JE STUDIE?

Na het behalen van het diploma secundair onderwijs ben je een volwaardige schrijnwerker en kan je aan de slag op de werkvloer of zelfs je eigen bedrijf opstarten. Met het VCA -basisveiligheidsattest ben je wettelijk in orde om dakwerken, buitenschrijnwerk en werken op hoogte uit te voeren en met het getuigschrift bedrijfsbeheer op zak kan je als zelfstandig houtbewerker een eigen zaak starten.

Verder studeren kan eventueel ook. Afhankelijk van je interesse en inzet is verdere doorstroming mogelijk. Je kan bijvoorbeeld een opleiding Se-n-Se (secundair na secundair) Hout constructie- en planningstechnieken (TSO - Se-n-Se) volgen. Vooraleer je een keuze maakt, kan je raad vragen aan je leraren, ze geven je heel graag advies. 

KUNNEN WE JE VERDER HELPEN?

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, want ons TALent is jou verder helpen! Volg ons ook op   en  .