WIE ZOEKEN WE? 

Ben je sociaal voelend? Geïnteresseerd in concrete toepassingen van de natuurwetenschappen? Wil je later graag met mensen werken? Schrijf je dan in voor deze algemene wetenschappelijke onderbouwde studierichting want jij bent het TALent dat we zoeken! 

Als je kiest voor de studierichting Sociale-en technische wetenschappen (dubbele finaliteit - TSO), heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Je kan hierin starten na elke optie van het tweede leerjaar. 

WAT MAG JE VERWACHTEN? 

  • De studierichting is opgebouwd rond de vakken natuurwetenschappen en sociale wetenschappen. Het functioneren van de mens in de samenleving staat steeds centraal. 
  • Je bent geïnteresseerd in wetenschappen en voeding en houdt van experimenteren. Samen met je leraren pas je de wetenschappelijke inzichten toe in de klas. 
  • Je bent een creatieve bezige bij en activiteiten organiseren vind je dan ook top! Je steekt graag de handen uit de mouwen en je hebt een groot hart voor mensen. Je houdt van teamwork en je wil graag efficiënt leren communiceren

JE LESSENTABEL? 

WAT KOST JE OPLEIDING? 

Meer info binnenkort ...

WAT NA JE STUDIE?

Na deze richting kan je gaan werken. Je voldoet namelijk aan de kwalificatievereisten voor verzorgende personeelsleden in gezinszorg en aanvullende thuiszorg.

Wil je je verder ontplooien dan kan verder studeren ook. Afhankelijk van interesse en inzet is een doorstroming naar het hoger (beroeps)onderwijs mogelijk. Je kan kiezen voor een Se-n-se (secundair na secundair) opleiding. Daarbij denken we aan een  Se-n-se Leefgroepenwerking, Animator in de ouderenzorg, Tandartsassistentie of Internaatswerking,... 

Wil je graag wat langer op de schoolbanken zitten, dan kan je kiezen voor het hoger beroepsonderwijs Verpleegkunde (HBO5). Tot slot biedt het hoger onderwijs een brede waaier van opleidingen aan, zoals een professionele bachelor opleiding Ergotherapie, Logopedie, Verpleegkunde, Voedings- en dieetkunde, Vroedkunde of bijvoorbeeld Kleuteronderwijs, Lager onderwijs, Secundair onderwijs of Orthopedagogie, Sociaal werk, Toegepaste psychologie, ...

Informeer je bij onze leraren, ze helpen je graag verder!

KUNNEN WE JE VERDER HELPEN?

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, want ons TALent is jou verder helpen! Volg ons ook op  en op