WIE ZOEKEN WE?

Ben je handig, sociaal en zorgzaam? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Heb je belangstelling voor het dagelijks leven van gezonde én zieke mensen? Zie je een studierichting met heel veel praktijk wel zitten? Dan ben jij het zorgTALent dat we zoeken!

Als je kiest voor de studierichting verzorging (-voeding) (Arbeidsmarktgericht - BSO), heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Je kan deze richting aaanvatten na elke optie van het tweede leerjaar. Deze richting is gericht op de arbeidsmarkt.

WAT MAG JE VERWACHTEN? 

  • Het studiepakket is beperkt en je leert vooral al doende! Je leert de belangrijkste kennis en vaardigheden om mensen te ondersteunen en verzorgen in de praktijk. Je werkt graag met met en/of voor mensen dus je bent heel een sociaal iemand. 
  • In de 2de graad leer je heel wat over zelfzorg, mantelzorg en zorg binnen de eigen omgeving. Je leert veel over huishouding: gezonde, evenwichtige en eenvoudige maaltijden bereiden, het onderhouden van de woning, de kleding en ander textiel. Je krijgt ook les over sociale relaties, gezonde voeding en ziekenzorg.
  • In de 3de graad wordt er aandacht besteed aan kinderzorg en bejaardenzorg. Je steekt graag de handen uit de mouwen en  tijdens de stages maak je kennis met je toekomstige werksituatie. Je gaat dus heel wat ervaring opdoen. Hierbij krijg je persoonlijke begeleiding van een mentor ter plaatse en de stageleerkrachten. Op school verwerf je de belangrijkste kennis om mensen te ondersteunen en verzorgen. 

JE LESSENTABEL?

WAT KOST JE OPLEIDING? 

Meer info binnenkort ...

WAT NA JE STUDIE?

Na deze richting kan je in principe gaan werken. In de praktijk is het wel zo dat men bij voorkeur afgestudeerden aanwerft die het 7de specialisatiejaar hebben gevolgd.  

Je wordt toegelaten tot alle 7de specialisatiejaren BSO van het studiegebied Personenzorg. Als je slaagt in dit specialisatiejaar behaal je een diploma secundair onderwijs. Dit geeft toegang tot verdere opleidingsmogelijkheden zoals het Se-n-Se en het hoger onderwijs. 

Wij bieden de volgende specialisatiejaren aan:

-       Kinderzorg of Kinderzorg 

-       Thuis- en bejaardenzorg of Thuis- en bejaardenzorg 

Wil je je graag ontplooien dan kan verder studeren ook! Afhankelijk van je interesse en inzet is verdere doorstroming mogelijk. Vooraleer je verdere studies aanvat, is het aangewezen om een algemeen zevende jaar te volgen dat je voorbereid op het hoger onderwijs. Deze richting kan je vanaf schooljaar 2020-2021 ook bij ons volgen. Voor meer info, klik hier

KUNNEN WE JE VERDER HELPEN?

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, want ons TALent is jou verder helpen! Volg ons ook op  en op .